lördag 24 april 2010

Slussen rasar ihop - stadsbevararna tjafsar om utsikten

Slussen håller på att falla ihop och stadsbevararna tjafsar om utsikten. Denna gång är det inte vykortsvyn, utan utsikten. Men vem har nytta av en utsikt då folk får sluss-delar i huvudet? I något nostalgiskt ögonblick vill slusskramarna bevara en känsla från förr. Kanske de vill bevara ett minne från fyrverkerifirandet vid sekelskiftet eller en ljum junifläkt från examen 1962 eller vinnarkänslan från vattenfestivalen. Möjligen är det bara opinionsvindar som sveper fram och drar med sig politiker som sträcker upp fingret i blåsten för att känna efter vartåt det blåser.

Per Ankersjö, gruppledare för Centerpartiet i Stadshuset och Lukas Forslund, gruppledare i Stadsbyggnadsnämnden för Centerpartiets räkning sätter ned foten och stampar ifrån i dagens SvD på nätet: "Uppdraget är snart ogörligt" Nu krävs ledarskap, skriver de. Mycket bra!

Säkert finns det en nytta med att några är för och några är emot. Alla argument prövas. Men nog är det vettigt att ha en ny slussenkonstruktion som tar hänsyn till såväl kollektivtrafikanter och cyklister som bilister och flanörer. Vad finns det mer att klaga på än att det ska ske en förändring? Och självklart måste vi använda marken till bostäder. De som annars brukar gnälla över att det är ont om just bostäder tycker ändå att just där det föreslås inte passar dem. Så jag hoppas verkligen att klacken sätts i backen så att vi inte får ett delat Stockholm där södermalmarna och värmdö- och nackabor måste åka båt till stan för att Slussen stängs av helt.
Bloggar gör också: Germund och Du med?

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter