fredag 22 april 2011

Stockholm - frihetens stad

Idag har jag haft förmånen att promenera på Kungsholmen i vårkvällen. Stockholm är så vackert och vitalt. Det slår mig att mycket av det jag ser i vardagen är resultat av politisk vilja.

Det byggs på sina håll. Allians för Stockholm vill bygga. Full aktivitet rådde i skateboardrampen - en satsning av Kungsholmens SDN där Oscar Fredriksson satt för Centerpartiet förra mandatperioden. Uteserveringarna har kommit upp. Att restaurangägarna får slå upp dem redan 1 april är resultatet av en motion av Björn Mellstrand som satt i kommunfullmäktige under 1990-talet.

Stockholms stad annonserar om att dubbdäcken ska vara avtagna så att de inte river upp partiklar, något som är viktigt för personer med astma eller andra luftvägssjukdomar, men även för barn. För att Stockholm ska vara frihetens stad måste luften vara ren. Något som vårt stadsmiljöborgarråd kämpar för. Att människor tar ansvar för sin del av luften är av betydelse för individens frihet.

Etiketter: , ,

1 Comments:

Blogger Tomta said...

Förlåt. Men vad pratar du om när det gäller astmatiker och frisk luft?

På vilket sätt är det frihet att luften i staden blir sämre? På vilket sätt blir den totala friheten större om jag betalar en avgift för att få ha dubbdäck på och någon annan kippar efter andan eller drabbas av cancer pga ökade partikelföroreningar?

söndag 1 maj 2011 22:41:00 CEST  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter