söndag 26 februari 2012

Initiativlistor för återvinningsstation i Nockeby

Inför och under återvinningskonferensen som genomfördes av Centerpartiets Brommanätverk här i Bromma för någon vecka sedan framfördes önskemål om att staden ska sätta upp en återvinningsstation i Nockeby, eftersom nockebyborna har långt att ta sig med förpackningar och tidningar för att källsortera. Med anledning av dessa önskemål lade jag i fredags ut sk initiativlistor i Engströms livs och hos Nockebygrillen. Dessa kan alltså folk skriva på för att visa sin vilja att få en återvinningsstation till orten.

Det har tidigare funnits en återvinningsstation i Nockeby, men folk tröttnade på att den missköttes och var ostädad. Platsen för stationen är ju av betydelse att avväga väl. Den kan inte stå precis intill grillen, då folk sitter ute och äter mat där om somrarna. Jag tror att man får ställa upp den längre bort, bortanför grillen längs med vägen, alternativt på skogsytan bakom Engströms livs, var man skulle kunna göra iordning en trygg och trevlig, upplyst miljöstation genom att göra om lite. Platsen återstår för FTI AB att finna, i samverkan med staden, då nockebyborna har givit signaler om att man vill ha en ny återvinningsstation. Listorna kommer att ligga ute under två veckors tid, varefter jag hämtar in dem.

Under året kommer Stockholms stad att införa viktbaserad avfallstaxa. Det ska vara lätt och lönsamt att återvinna, menar Centerpartiet och därmed måste staden ha en god infrastruktur för miljövänliga handlingar.

Etiketter: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter