tisdag 6 mars 2012

77 personer hittills vill ha återvinningsstation i Nockeby

Igår var jag och hämtade tre fulltecknade initiativlistor för en återvinningsstation i Nockeby. 77 personer har hittills skrivit under för att vilja ha en återvinningsstation i Nockeby, som givetvis måste hållas fräsch och ren så att det blir tryggt och trevligt att återvinna. Brommaborna har en och en halv vecka på sig att skriva under listorna, som ligger i Nockebygrillen och i Engströms Livs.

På söndag kväll ska jag köra runt till nästan alla Brommas återvinningsstationer för att kolla läget och se efter om det tex behövs bättre belysning eller annat som behöver åtgärdas för att det ska vara tryggt och trevligt att återvinna. Tex behövs det bättre belysning vid återvinningsstationen vid Kvarnbacksvägen. Där måste dessutom asfalten lagas så det inte står tjugo centimeter vatten på infarten för jämnan.

Man kan tycka att detta arbete är att "peta i detaljer". För mig handlar det snarare om en viktig vardagsfråga. Centerpartiet vill att det ska vara lätt och lönsamt att återvinna. När nu viktbaserad avfallstaxa införs under året kommer trycket på återvinningsstationerna att öka och då måste staden stå redo med en stark och brukarvänlig infrastruktur för att vara miljövän.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter