lördag 12 december 2009

Carlgren växlar upp i Köpenhamn

Andreas Carlgren har målet klart för sig. Klimatförhandlingarna ska lyckas. Historian är tyvärr ett hinder där misstro ligger mellan rika och fattiga länder, enligt DN. Men misstro och prestige måste släppas nu när vi måste blicka framåt och har chans att fatta beslut om vilken framtid man vill ha.

Maud Olofsson har lämnat över 25 000 underskrifter från kampanjen 2grader till Kina och USA, vilket visar på ett underifrån-perspektiv OCH att man vill att klimatavtalet är globalt där alla länder deltar och att man säkerställer de fattigaste ländernas rätt till utveckling. Just att man sätter press på stormakterna USA och Kina kanske är det bästa argumentet för att få med sig de sk utvecklingsländerna i denna globala fråga som idag faktiskt är mer världsomfattande än fred. Tänk om det är timmarna på gator och torg av folkbildare som Röda Korset-medlemmar, vi unga-iter, SV-iter, LO-medlemmar och centerpartister som är nyckeln. Inte är det i alla fall de militanta demonstranter som skapar en märklig bild av väst som gör någon nytta, mer än att flytta fokus från Salem, tack och lov. Vad är demonstranterna för - eller mot - mer än polisen?

Rayman intervjuade Carlgren i Korseld och menar att han gör ett gott, men otacksamt jobb. Att följa regler, takt och ton och det politiska ramverket är otacksamt och ger inte popularitet, men påverkan i längden. Följ förhandlingarna på Centerpartiets blogg. Följ också debatten på Politometern. Gå med i Carlgrens Facebook-grupp.
Andra centerbloggar är Håkan, Annie, Rasmus, Ingrid, Magnus Andersson, Elisabet, Hasse

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter