tisdag 22 december 2009

Stockholmscenterns listor presenterade

Så var dagen inne. Nomineringskommittén för Stockholmscentern har presenterat sina listor. Att Maud Olofsson föreslås toppa vår riksdagslista känns riktigt, riktigt bra. Jag minns valrörelsen 2006 då en hel del kom fram och frågade om man kunde rösta på Maud. Nähä!? Då ville man inte rösta på Centerpartiet, för man tyckte hon var bättre än partiet. För den som vill rösta på partiet är det bara att hitta en god kandidat att kryssa. När vi säger att vi ska vara EN valrörelse gör vi också rätt i att vår partiledare toppar vår lista.

Stureplanscentern har gjort ett bra jobb med medlemsrekrytering och att mobilisera i provvalet. Grattis Fredrick Federley till vinsten av medlemsomröstningen! Under hösten har vi sett den "gamla" Federley igen. Full av utspel och politiska upptåg. Abir Al-Sahlani föreslås till en intressant fjärdeplats. Med Abirs kompetenser och erfarenheter, samt de liberala värden hon står för är hon en stor resurs för Centerpartiet och en god kandidat. Elisabeth Thand-Ringqvist
följer henne.

På listan är Johan Hedins sjätteplats i egenskap av företagare viktig. Att stå på tionde plats som en enkel lärare i den kunniga skaran av minstrar, riksdagsledamöter och politiska sekreterare gör mig ödmjuk, men taggad till att inte ge upp riksdagskampanjen. Som sagt är den positiva konkurrensen av stor betydelse för Centerpartiet och tävlingen avslutas den 30 januari.

Gustav Andersson står stark i landstingssammanhang med Catrin Mattsson som följeslagare.

Vår distriktsordförande Per Ankersjö får ett starkt, genuint stöd för sitt arbete i kommunfullmäktige i medlemsomröstningen. Stort grattis - det är du värd! Med stolthet ser jag mitt namn på andra plats. Tack! Och självklart vill jag ha erfarenhet från kommunfullmäktige. Att få möjlighet att tillsammans med Per öka Centerpartiets inflytande i stockholmspolitiken skulle vara roligt, spännande och stimulerande. Om jag har förtroende får nomineringsstämman avgöra.

Bloggar gör: Catrin Mattsson, Per Ankersjö, Johan Hedin, Oscar Fredriksson, Karl Malmqvist, Värmdöcentern, Mårtensson, Staffan Danielsson

Etiketter: , , ,

6 Comments:

Blogger Erik Rune said...

Abir Al-Sahlani undrar jag över. Såvitt jag kan se är hon en irakisk Quisling. Är det ingen i centerpartiet som bekymrar sig om sådant?

fredag 25 december 2009 11:57:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Käre Erik, vad menar du med irakisk quisling? Abir kom som ensamkommande flyktingbarn i tonåren. Hon har varit tillbaka till Irak och försökt bygga demokrati där, men blev dödshotad och flyttade åter tillbaka till Sverige där hon verkar. Ja, hon har ett förflutet i Irak och åker ibland tillbaka dit för att hälsa på far och vänner. Men vad är det att bekymra sig över? Hon är en stor resurs med ett perspektiv som få av oss andra har.

lördag 26 december 2009 08:38:00 CET  
Blogger Erik Rune said...

Från Abir Al-Sahlanis egen presentation:

"När Saddam fallit inledde Abir och Abid arbetet med Nationella demokratiska alliansen för att sammanföra Iraks många liberala krafter till en valallians. Vid första valet fick de ett mandat i det irakiska parlamentet.

Efter fyra år tvingades Abir lämna Irak. Hon hade mot- tagit hot ..."

Då tycker jag mig se följande: Irak är ockuperat av främmande makt. Motståndsrörelsen bekämpar ockupanterna men också dem som samarbetar med dessa. Sådana samarbetsmän och -kvinnor, dvs quislingar ligger alltid dåligt till när främmande makt ska drivas ut ur ett härtaget land. Vidkun Quisling i Norge gick det illa för 1945. Vad man än må tycka om USA:s krigspolitik, man bör inte oskuldsfullt bortse från den och dess följder.

lördag 26 december 2009 14:40:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Erik. Jag tycker att det är helt absurt att jämföra Abir med en nazist. Hon står för demokratiska och liberala värden som vi alla i Centerpartiet gör. Mvh Helen.

lördag 26 december 2009 19:46:00 CET  
Blogger Erik Rune said...

Från Wikipedia hämtar jag denna textrad: "Quisling är sedan andra världskriget en vanlig internationell benämning på en landsförrädare, speciellt på någon som samarbetar med ockupationsmakten, en kollaboratör."

Det var det och inget annat jag menade med att det ser ut som om Abir Al-Sahlani är en irakisk Quisling.

Och dessutom: alla invasionsarméer har vettiga argument för att starta krig i tredje världen. Det kan vara demokrati, socialism eller kristendom som ska införas med våld i andra länder.

lördag 26 december 2009 21:18:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Erik: Jag tror inte att Abir och hennes far samarbetade med USA och därför kan man inte heller kalla henne quisling. Du får fråga henne själv för att få det bästa svaret. Och man är inte landsförrädare för att man flyr pga sitt liv.

söndag 27 december 2009 21:41:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter