torsdag 28 januari 2010

Den gröna metropolen är ett koncept

Stockholmcenterns distriktsordförande Per Ankersjö som också är gruppledare för Centerpartiet i stadsfullmäktige arbetar intensivt med att sätta bilden av att Centerpartiet är ett utvecklingsvänligt parti med klimatsmarta lösningar.

Idag var det ett inslag i ABC om skyskrapor, där Folkpartiet och Miljöpartiet är negativa, medan Centerpartiet förespråkar den gröna, täta staden där vi bygger på höjden. Stella Fare menar att skyskrapor är "macho" och Cecilia Obermüller menar att gröna tak är "att slänga på lite grönt". Då tycker jag de ska lyssna en gång till på Per Ankersjös visionerande om den gröna metropolen. Det är ett helt koncept, inte kuriosa.

I en grön, tät stad använder man marken funktionellt. Eftersom vi bygger på höjden har vi också råd med parker och grönytor. Istället för att folk bor långt borta och åker bil långa sträckor så bor de nära och kan istället promenera, samt att kollektivtrafiknätet byggs ut.

I en grön metropol är det nära till parken där du kan dra din barnvagn, sparka boll eller ligga och läsa en bok. En grön metropol är en växande stad som är öppen för fler.

Bloggar gör också Magnus Andersson.

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter