onsdag 9 juni 2010

Ungdomsarbetslöshet stigmatiserar

Centerpartiet står upp för ungas drömmar. Maud Olofsson och Annie Johansson presenterade idag en rapport med namnet "Ge ungas dröm en chans!". Där presenteras förslag till två nya anställningsformer, nämligen exarbetesjobb och studentmedarbetare. Båda förslagen är till för nyutbildade att få in en fot på arbetsmarknaden.

För övrigt önskas lägre ingångslöner, en reformerad arbetsrätt, konkurrensutsättning av Arbetsförmedlingen, att öppna upp för nya marknader och att stärka kopplingen mellan skola och arbetsmarknad.

Ett jobb är - utöver inkomsten - så viktigt för självkänslan, meningsfullheten, rutinerna, hälsan, tilltron till samhället. Inte är det så att de ungdomar som har deltagit i upplopp i Rinkeby är positiva, aktiva studerande eller yrkesverksamma. Troligen känner de sig djupt svikna av samhället, kanske till och med av sin skola. Stigmatiserade. Inget försvarar de brott som bråkmakarna har begått. Men det kan finnas en förståelse för dem. All heder åt alla de vuxna som kämpar för dessa ungdomar, men också för tryggheten i Rinkeby ikväll och alla andra kvällar och dagar.

P3 blev Annie intervjuad av. Elias Giertz skriver om frågan på Aftonbladets nätdebatt.
Bloggar gör Annie, Magnus,

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter