tisdag 28 maj 2013

Sommarjobbare ska hjälpa till vid återvinning

Jag läser i DN och hos Stockholmscentern att Miljö- och hälsoskyddsnämnden har beslutat om att anställa sommarjobbare som kan hjälpa människor tillrätta vid de återvinningsstationer som finns i staden. Mycket bra! I likhet med något jag föreslog i en skrivelse till Bromma stadsdelsnämnd i slutet av förra året. Men istället för att kalla dem övervakare benämnde jag dem miljövärdar.

Det behövs fler platser för återvinningsstationer. Befintliga stationer måste också värderas i byggplaner och byggremisser, vilket inte görs. Alviks återvinningsstation är den mest använda i Bromma, enligt FTI AB. Trycket från Nockeby och Äppelviken är hårt på denna station. Centerpartiet har länge föreslagit att en ytterligare station ska ställas upp någonstans i Nockeby, så att folk i södra Bromma får närmare till en station, som måste betraktas som en del av infrastrukturen. Givetvis ska stationerna skötas av den som har åtagit sig skötseln.

Förslag som framkom på återvinningskonferensen i mars var att förpackningsindustrin moderniserar sin kommunikation med medborgarna tex genom digitala anslagstavlor på stationerna där det står när senaste tömningen skedde. Man kan också önska sensorer som skickar signaler till FTI om tömning. En koloniförening gav också på förslag om att ställa upp en återvinningsstation under sommarhalvåret för sin stugägare. Bra initiativ som jag hoppas att FTI AB tog med sig.

Etiketter: , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter