söndag 20 december 2009

Empowerment Centerpartiet!

PJ Anders Linder ger idag lite hopp och bekräftelse till Centerpartiet. Det kan behövas så här nio månader innan valet. Med låga opinionssiffror, när Maud står i snålblåsten från GM:s SAAB-nedläggning och stora förhoppningar om en global klimatöverenskommelse har blivit pannkaka. Men då måste vi ta vårt sunda bondförnuft (läs: småföretagarförnuft) tillfånga och spegla oss i hans krönika, och känna den empowerment vi så väl behöver. För vi kan inte skylla på några andra, utan bara ta ansvar i de positioner vi själva befinner oss i. Vi kan aldrig skylla på varken väljare eller media, utan bara på vår egen ideologiska drivkraft, politiska kreativitet, kommunikativa insats och ihållighet.

Vi kan konstatera följande:
  • Centerpartiet praktiserar sin ideologi i relation till det statliga ägandet. Mindre statligt ägande betyder lägre skatt, företagarinnovationer och större frihet och ansvar för skattebetalarna. Det gör att människor får växa.
  • Åsa Torstensson (C) upphäver monopol efter monopol. Nu senast bilbesiktningen. Nya entreprenörer kan bryta mark.
  • Centerpartiet har Sveriges modigaste partiledare. Det irriterar folk, men med tålamod, upprepning av politiska förslag och politisk uppbackning underifrån kommer vi att få utdelning, tror jag.
  • Sverige och EU är global ledare vad gäller klimatarbetet. Det tycks vara en förtroendekris mellan vissa utvecklingsländer och i-länder. Det krävs en dialog på lika villkor året runt med u-länder. Klimatbistånd och demokratiarbete är fortsatt viktigt. Världens media pekar på USA och Kina som skuld till att det inte blev något avtal. Visst är det en besvikelse, men visst kan resultatet bli att man på en plats tex i Mexico om ett år kan nå minst lika långt då årets möte på ett sätt har trampat upp vägen och NGO:s kan trycka på underifrån i hemländerna. (Finns det NGO:s i diktatur-Kina eller är det studenter man får förlita sig till?)
  • Eftersom det gick bra i Stockholms stad i såväl EU-valet som det mindre kyrkovalet har stadens politiskt strategiskt viktiga arbete en betydelse inom Centerpartiet i stort. Nu pratar jag inte om de orter som går bra i huvudstadens kranskommuner, utan om de valkretsar i Stockholms stad, där Centerpartiet har ett kontinuerligt stöd i valen. Detta måste även synas i partiets generella valstrategi.
  • Centerpartiet har två valfrågor - företagande och klimat - som kan paras ihop på ett mycket bra sätt. I somras släpptes ett sådant om klimatkonto för företag. De rimmar väldigt väl med varandra då vi vill göra det enklare, roligare och lönsammare att vara miljövän, för såväl privatperson som företagare.
  • Maud Olofsson och Näringsdepartementet har gjort oerhört mycket för företagarna. Men nu gäller det att vi integrerar det när vi kommunicerar våra berättelser om hur vi vill göra det ännu enklare, roligare och lönsammare att vara företagare i Sverige.
  • Centerpartiet är det parti som tar företagarnas villkor på allvar då vi vill reformera arbetsrätt, sänka arbetsgivaravgifter och tillåter vinst för alla typer av företag.
  • De som ganska snart kommer att tillkännages som nomineringskommitténs förslag till toppkandidater till riksdagen för Stockholmscentern kommer att tävla mot Sahlin och Wetterstrand. Må bästa kvinna och/eller man vinna. Självklart är inte tävlingen över förrän kvällen den 30 januari, men sedan ska övriga ska göra allt för att stötta upp toppkandidaterna och ge rörelsen empowerment dvs tillit till sin egen förmåga.
Anders Flankings Newsmill-artikel är god läsning och inspiration inför valet. Nu kör vi!

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter