fredag 21 mars 2014

Stadsmiljövandringar

Igår lade jag en skrivelse på Bromma stadsdelsnämnd om att förvaltningen ska arrangera stadsmiljövandringar två gånger om året. Den gick in för beredning och löd enligt följande:

"Brommas stadsmiljö är väldigt uppskattad av brommaborna. Förändringar och förädlingar kan göras ännu mer på idéburen basis sk tacital urbanism. Förslag kan inhämtas under sk stadsmiljövandringar.

 Brommabornas kunskap och engagemang om den lokala platsen, dess användningsområde och utvecklingsmöjligheter är betydelsefulla för beslut om utveckling.

Idag arrangeras trygghetsvandringar i olika stadsdelsområden. Fokus är i synnerhet hur stadsdelen kan bli tryggare och syftar till att röja sly, laga räcken mm. Med en vandring som har ett bredare ingångsvärde, nämligen med fokus på hela stadsmiljön, skulle förvaltningen kunna finna en form där brommaborna kan föreslå saker som kan läggas till och adderas till stadsmiljön.

Exempel på saker som skulle kunna förbättra stadsmiljön är: Förslag om fler lekredskap i en lekpark, ytterligare belysning, fler parkbänkar, platser för Food truck-tillstånd eller korvstånd, papperskorgar där det saknas sådana, förslag om platser för stadsodling, återbrukstorg, nya samlingspunkter för ungdomar tex sittgrupper runt grillplats mm.

Centerpartiet föreslår att:
Förvaltningen arrangerar två stadsmiljövandringar per år med syfte att samla in förslag från brommabor om hur stadsmiljön kan utvecklas och förädlas."

Det sista förslaget i uppräkningen, sittgrupper, är uppsnappat från Bromma stadsdelsnämnds ungdomsråd. Nu hoppas jag på en snabb beredning och att vi snart får se en inbjudan till en stadsmiljövandring i stadsdelen.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter