lördag 6 december 2014

Extra val med en extra vass Lööf

Så utlyste statsminister Löfven förvånansvärt nog extra val. Istället för att avgå, som han hade lovat. Turerna har varit många och omständiga. Som åskådare har man till slut inte blivit förvånad över den undermåliga förhandlingstekniken med tomt tal om utsträckta händer. Det har varit väldigt oattraktivt med ministrar som hela tiden tjatar om att Alliansen har förstört samarbetsregeringens intentioner. Hela tiden har jag hoppats att Alliansens företrädare ska hålla fast vid sitt löfte om att rösta på sin budget, driva sin politik, istället för att sätta sig i Löfvens knä. Lööf har varit ståndaktig och principfast med en stark, smittande övertygelse om att Alliansens politik är den bästa för Sverige.

Vår vassa partiledare Annie Lööf skriver klokt i Dagens Industri om att det demokratiska regelverket behöver anpassas till att minoritetsregeringar ska kunna regera.

Gustav Hemming skriver också väl om de goda förutsättningar som finns för Alliansen och Centerpartiet att vinna förtroende hos väljarna i det extra valet.

En alliansseger skulle ge en fortsatt utveckling av jobb och företagande samt kvalitet och positiv konkurrens i välfärdssektorn. Höjd arbetsgivaravgift för ungdomar och slopande av Lagen om Valfrihet skulle vara minnen blott.

För stockholmsregionen skulle en borgerlig regering säkra infrastrukturen i form av både Bromma flygplats och Förbifart Stockholm. Det handlar också om att vidmakthålla synen på hur miljö och tillväxt kan gå hand i hand med tuffa mål och god styrning.

Det kommer bli en tuff valrörelse där tyvärr smutskastningen kan bli ett stort inslag, men för de som vill vinna förtroende handlar det om att ställa sig över den pajkastningen. En annan utmaning är att inkludera de missnöjesröstare som lade sin röst på Sverigedemokraterna. Integration och lyckad migration kan aldrig vara framgångsrik om man stöter bort människor. Nej, snarare behöver man förbereda och involvera ortsbefolkningar när inflyttade kommer. Viktigt är också att den som driver ett asylboende ställer upp med information och introduktion så att de nyanlända snabbt kan inkludera sig. Mycket finns för civilsamhället att göra på detta område.

Centerpartiet ska i valrörelsen givetvis fokusera på fler företag i hela landet och grön tillväxt för ett hållbart Sverige. Det är våra fokusfrågor och det är där vi är vassast i relation till de andra allianspartierna, men också i relation till Miljöpartiet. Det ska bli kul att kampanja igen.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter