måndag 19 januari 2009

EP-valsstart i Västerort imorgon

Imorgon kl 19.00 är det dags för årsmöte för Centerpartiet i Västerort, denna 55 medlemmar stora avdelning. Det är också vår kampanjstart inför EP-valet. Abir Alsahlani kommer! Tredje namn på Centerpartiets lista till Europaparlamentsvalet. Vi har bestämt att vi ska ha en studiecirkel i ämnet för att förkovra oss. Valplattformen är given studielitteratur. I övrigt blir det planer inför årets verksamhet och kyrkovalet. Bättre lokal än Ängby kyrka kunde vi inte hitta till detta möte. Det ska bli kul att planera ett viktigt år!

Etiketter: , ,

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Varför ska man rösta på C när ni inte är religiöst neutrala utan sitter som ledare för en religiös organisation?

tisdag 20 januari 2009 11:04:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Tack för din fråga, Nineve. Man ska rösta på C för att vi kämpar ändå för alla människors lika rätt och värde, oavsett bakgrund eller religion. Trevlig kväll! /Helen

tisdag 20 januari 2009 22:11:00 CET  
Anonymous Anonym said...

Det var inte riktigt svar på min fråga...undrade snarare varför C inte är religiöst neutrala....

Finns många andra religiösa organisationer än C som kämpar för alla människors lika värde osv...

Vill inte rösta på en religiös gruppering.

onsdag 21 januari 2009 08:29:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Det är en bra fråga. I vårt idéprogram står bla att Centerpartiets människosyn har "sin historiska grund i den kristna livsåskådningen..." (s 6)Vart fjärde år tar partistyrelsen beslut om huruvida partiet ska ställa upp som en egen nomineringsgrupp eller ej. En gång tillhörde ju kyrkan staten och då var det naturligt att de pol partierna var nomineringsgrupper. Tydligen är det så att det fortfarande finns många människor i Centerpartiet som tycker att vi med vår ideologi och miljötänket kan påverka vad som händer i församlingar, stift och kyrkomötet. Jag vet inte om vi har fått förfrågan att delta i syrisk-ortodoxa församlingars styrelser eller i moskéföreningar. Någon religiös gruppering är vi inte.

onsdag 21 januari 2009 20:03:00 CET  
Anonymous Anonym said...

Klart att ni är en religiös gruppering, C har genom sitt ledarskap skrivit under på hela svenska kyrkans trosbekännelse. Detta finns svart på vitt att läsa i kyrkoordningen.

Förfrågan? Nu har de politiska partierna med sin majoritet mot de kyrkligt aktiva bestämt att svenska kyrkan inte får vara fri och självbestämmande till skilnad från andra samfund och organisationer. Vilket orsakar en hel del problem, bla att partierna håller dörren på vid gavel för bla Sd som inte skulle ha möjlighet att bli invalda utan ett partipolitiskt valsystem. OCH att många aktiva i kyrkan känner sig förtryckta och ofria.

torsdag 22 januari 2009 09:23:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Självklart finns det en poäng med att Svenska Kyrkan inte har partipolitisk inblandning. Men att Centerpartiet är en "religiös grupp" stämmer inte enligt min erfarenhet. Var inne på din blogg och hittade en del matnyttiga tankar. Ska studera kyrkoordningen lite närmare, eller kan du bistå med expertis i olika fall ;)

torsdag 22 januari 2009 22:08:00 CET  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter