lördag 2 maj 2009

Angenäm annonsering av Abir

Abir och Josef, en väljare.
Idag var det kampanj för Abir al-Sahlani, nr 3 på Centerpartiets lista till Europaparlamentsvalet 7 juni. Vi befann oss på torget i Skärholmen kl 11-17. En solig, ledig lördag. Folk ville prata och tog gärna flygblad. Det är väldigt tacksamt att dela ut flygblad där, men idag var det något som var extra positivt. Folk lyssnade nämligen på vad vi hade att säga! De förklarade nämligen att de är trötta på socialdemokraterna nu. Tyvärr var det flera som också sa att de tröttnat på politiken och nu gett upp hoppet om politiken. Men då talade Abir, jag, Stina, Kristian, Jocke, Kholod och Lars om att Abir och Centerpartiet kan man lita på. Vi tror på förändring. Vi vill jobba politiskt som vi lär. Det här är något som Centerpartiet måste ta på största allvar. Att skapa optimism och tro på politiken, men även visa att politik är att påverka i en riktning man tror på. En politisk viljeinriktning.

Och Abirs namn skapar samtal. "Är hon muslim?" "Vad tycker hon om utvecklingen i Irak?" "Hur vill hon jobba för freden i Europa?" "Varför ska jag rösta första gången?" "Vad menas med den goda stormakten?" Många, många sa att de ska rösta - även om det inte är på oss. Många sa att de ska kryssa Abir. En skulle "rösta pirat".


Jocke och Kholod bildade ett team. Och som en annan certifierad valarbetare, Stephan, sa för några veckor sedan konstaterade såväl Jocke som Kholod: Vi kompletterar varandra. Mångfald är bra. Jocke snackade svenska, Kholod arabiska. Jocke hade lättast att få kontakt med tjejer, Kholod bjöd på godis. Kholod känner Abir jättebra och Jocke kan valplattformen.

Imorgon söndag är Abir i TV4:s nyhetsmorgon kl 9.20.

Intressant: eu-val, eu, centerpartiet, Abir

Etiketter: , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter