tisdag 12 maj 2009

Integritet även för lantbrukare

I voteringen om Centerpartiet ska riva upp FRA-lagen eller ej tog vi stockholmare självklart ställning för att riva upp lagen. Här ses vår ordförande Per Ankersjö som deltar i försöksvoteringen. Vi reserverade oss mot det beslut som fattades. Kontrollstationen 2011 blir otroligt viktig i processen. Nu måste andra områden som gäller integriteten värnas och skyddas. Till exempel är det helt sjukt att EU tydligen bevakar våra lantbrukare med satelliter för att se grödor och åkrar, troligen för bidragsgrunder, men skulle lika gärna med fel person vid knapparna verka hämmande i konkurrenssyfte. En fråga för Kent Johansson att driva, månne. Och, som Sanna Rayman skriver, är det hoppfullt att Annie Johansson sedan i söndags sitter i partistyrelsen. Oscar tycker att integritet bör ses som en mänsklig rättighet.
För den som ännu inte förstått varför många tycker att FRA eller privatspaning på fildelare är kränkande kan kanske följande jämförelse göra susen: Om någon har stulit min cykel, inte går jag in i grannens hus och ner i källaren för att se efter om den står där? Om jag har tappat en hundralapp tittar jag väl inte efter i min mans plånbok för att se om den är där? Nej, då polisanmäler jag brottet och förlitar mig till rättsapparaten. Visst kan det ta tid att få svar, men inte agerar jag polis på egen hand.

Etiketter: , ,

3 Comments:

Blogger Markus "LAKE" Berglund said...

Ja, det var synd att det inte gick bättre på stämman, effekten blir denna:

Nu ger Centerpartiets talespersoner upp, en efter enTyvärr...

onsdag 13 maj 2009 00:08:00 CEST  
Anonymous Anonym said...

Det oroar mig att se en mängd kommentarer från framförallt CUFare på formen "trist att vi inte fick igenom FRA-motionen, men Annie sitter åtminstone i styrelsen".

Ni har uppenbarligen inte föstått vad som just hände: ni blev grundlurade. Annie är ju inte ens emot FRA-lagen i dess nuvarande form.

Syftet med att ha Annie i partistyrelsen är inte att ha en integritetsförkämpe i styrelsen, utan att ha ett integritetsalibi. Ett alibi som gör att ni FRA-, datalagrings-, telekom- och Ipred-kritiker kan inbilla er att er position är företrädd i partistyrelsen. Vakna! Annie företräder inte er position alls! Detta borde vara tydligt efter artikeln i SvD, där hon beskrev en integritetslinje som går ut på att forumulera om, flytta runt, byta namn på saker, men inte motarbeta ett enda av de integritetskränkande förslagen, som hon dessutom själv röstat för.

Annie är ett sätt att tysta er FRA-kritiker, och särskilt CUF, utan att behöva backa en millimeter.

Konstigt nog verkar det fungera förvånansvärt bra med tanke på hur ni applåderar Annies tillsättning.

Men ställ er frågan: hur väl är FRA-motståndet egentligen representerat i styrelsen? En tredjedel av ledamöterna? Eller kanske noll?

onsdag 13 maj 2009 09:17:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Tack för era kommentarer. Annie i partistyrelsen blir otroligt bra med tanke på integritetsfrågorna. Det tycker även vi partister som valde in henne i söndags. FRA, ja det är jättetrist. Det är dagens "kärnkraft". 2011 är en bra kontrollstation. Just nu finns inte så mycket mer att göra, känner jag, mer än att gilla läget och ta upp frågan vid lämpliga tillfällen med rätt personer.

onsdag 13 maj 2009 22:50:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter