tisdag 23 februari 2010

Centerpartiet vill premiera resultatökning

Maud Olofsson, Anders Flanking och Sofia Larsen skriver idag på DN debatt om att Centerpartiet vill belöna skolor som lyckas höja resultaten på nationella proven.

Det är bra och långsiktigt sett viktigt att höja resultaten på nationella proven då gynnar en utveckling av och satsning på de grundläggande förmågorna; läsa, skriva, räkna. Framför allt kommer en metodutveckling på skolorna att främjas, genom att arbetslag och lärare får större möjlighet att använda sin tid för de elever som är i behov av stöd. Det är då viktigt att inte lärare själva rättar sina egna elevers nationella prov, utan att man antingen i kommunen eller i skolområdet samverkar mellan skolor eller inrättar en oberoende rättningsinstans som kan göra en likvärdig rättning. Ett projektarbete på en månad för en lärare som kommit tillbaka från eller snart ska gå på föräldraledighet eller dylikt.

SALSA-värdena och resultaten på nationella proven har blivit mer betydelsefulla inom skolans värld de senaste åren under Alliansens tid. Det är betydelsefullt att måluppfyllelse fokuseras i ord och handling, då det är skolans uppdrag att ge eleverna de kunskaper som behövs i framtiden. Dagens debattinlägg är ett bevis på att Centerpartiet spelar en viktig roll och behövs i skolpolitiken på central och lokal nivå även fortsättningsvis.

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter