tisdag 9 februari 2010

Sprutbyte - såklart!

Centerpartiet och Gustav Andersson har varit drivande i frågan om att införa sprutbyte för narkomaner i landstingsregi. Detta efter ett stämmobeslut av Stockholmscentern. Moderaterna vill nu inte ha sprutbyte.

Sprutbyte är en fråga som rör en av Stockholms mest utsatta grupper, nämligen injektionsnarkomaner. Det är ett sätta att hindra smittspridning, inte att uppmuntra till narkomani. Det är ett sätt att faktiskt få kontakt med missbrukarna. Det är ett sätt att ta ställning för de allra svagaste. Gustav Andersson skriver följande:

"En erfarenhet av sprutbyte är att möjligheterna till en bättre hygien också stärker den personliga värdigheten och känslan av kontroll över tillvaron. Därför kan sprutbyte även psykologiskt underlätta steget att gå in i missbruksbehandling och rehabilitering.

Från samhällets sida är ett sprutbyte en stark signal. Vi bryr oss om din hälsa även om du är missbrukare. Och vi vill hjälpa dig tillbaka till ett liv utan missbruk så fort som möjligt. Det är humanism och socialliberalism i socialpolitiken."


Kör på, Gustav. Du har ett enigt distrikt bakom dig. Centerpartiet är ett varmt parti som står på de svagas sida. Det visar du i landstinget.

Maria Abrahamsson och Federley bloggar också.

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter