onsdag 14 april 2010

Maud Olofsson i TV8

Maud Olofsson medverkade igår kväll i "Angeläget med Adaktusson" i TV8. Hon var saklig, lugn och engagerad. Maud har pondus och utstrålning. Hon är såväl partiledare som minister igen, efter en hektisk höst med EU-ordförandeskap och en karg vinter. Men nu är våren här. Det grönskar och gror och växer i buskar och rabatter. Nu kan det bara bli grönare.

Visst har Centerpartiet tagit ansvar i Alliansen och det har vi måst göra för regeringsdugligheten. Vi har levererat en massa politiska lösningar och reformer: Lagen om valfrihet, trygghetsreform för företagare, sänkt egenavgift, slopad revisionsplikt, entreprenörskap i gymnasiekursplan, HUS-tjänster, Apotekets avreglering, sänkt arbetsgivaravgift för unga... Listan är lång. Utfrågare Jan Carlzon var imponerad över de 172 åtgärder för lönsammare, roligare och enklare företagande som näringsministern har åstadkommit.

Nu handlar det om att sälja vår politik! Berätta vad vi har gjort och knyta ihop med det med drömmen om vår framtid. Ett Sverige där vi får växa. Där villkoren för företagande blir ännu bättre så att vi kan få fler jobb, mer skatteintäkter, så vi kan sänka skatten och ge människor mer egenmakt, men också förbättra och förnya välfärden för våra gemensamma medel. Där företagen sitter på lösningarna för en förnyad välfärd. Där företagen föder lösningar för klimatet.

Bloggar gör Gustav Andersson, Per Ankersjö, Annie Johansson, Johan Hedin, Hanna Wagenius, Erixon

2 Comments:

Blogger Roger Irve Malm said...

Nummer ett


Nummer två & tre


Jag gillar särskilt följande:

– Jag tror att Maud Olofsson har blivit lurad. Hon är nog regeringens svagaste partiledare, säger Eva Selin Lindgren.
– Det som sätt som detta har mejslat fram över våra huvuden är nästan kriminellt, säger Solveig Ternström

Maude har uppenbarligen en del att styra upp...

torsdag 15 april 2010 kl. 21:13:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Irve. Jo, det tycks finnas en del att diskutera i riksdagsgruppen. Det vore ju verkligen synd om dessa individer spolierade framtiden för de förnyelsebara energikällorna, som ju energiöverenskommelsen främst syftar till. Dessutom att vi INTE subventionerar kärnkraft med statliga medel. Mvh/Helen

torsdag 15 april 2010 kl. 22:10:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter