fredag 30 juli 2010

Per Ankersjö är modig

Det är en mycket fin artikel om vår distriktsordförande tillika gruppledare i Stockholms stadshus Per Ankersjö i SvD idag. Den skildrar Stockholmcenterns politik mycket bra.

Vi vill se staden växa. Men miljonstaden måste bli miljöstaden. Vi vill att Stockholm är öppet gentemot de som söker sig hit. Vi vill se en grön tät stad där man vågar bygga på höjden. Ankersjö har vågat utmana kultureliten och traditionsbevararna. För att vi vill spara och utveckla parkerna. Människor väljer att bo trängre och då behövs de gröna ytorna för andhämtning och fritid.

Vi visar tilltro till individen och hans/hennes miljövänliga val på marknaden. Vi strävar efter individens frihet och att tillvarata individers drivkrafter i form av företagande.

Den som vill sprida budskapet för Alliansens Gröna Röst i Stockholm kan höra av sig till mig. Full fart framåt!

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Erik Rune said...

Hej, Helen. Var gärna lite försiktig med uttryck som "våga utmana kultureliten". I annat fall är du på väg in i ett gränsland av politiska tendenser som jag vet att du inte tycker om. Där man nedvärderar humanismen (alla människors lika värde) genom att benämna den "politisk korrekthet". Där SD och KD reducerar människor genom att kalla dem "verklighetens folk" i motsats till "kultureliten".

Sedan tycker jag inte att det är modigt att säga sin åsikt om skyskrapor. I så fall betyder ordet "mod" ingenting.

söndag 1 augusti 2010 kl. 09:42:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Erik. Som du kanske såg var rubriken på artikeln "Politiker är fega". Därav min bloggpostrubrik. Man måste säga att Ankersjö är modig. Han går på tvärsen emot alla i stadshuset. Han är en av 101, men vill ha sällskap. Han är modig som står på sig trots kritik från diverse håll. Mvh Helen

söndag 1 augusti 2010 kl. 19:03:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter