lördag 11 december 2010

Carlgren nådde framgång i Cancún

Andreas Carlgren har nått framgångarklimattoppmötet i Cancún, Mexico. Bara Bolivia ville inte underteckna uppgörelsen som öppnar för att sänka målet om högsta gradantal att höja temperaturen på jordklotet, från 2 grader till 1,5 grader. Denna förhandling leddes av Carlgren.

Ett nytt fondorgan instiftas. Det ska fördela pengar för klimatåtgärder i världens fattigaste länder. Detta skrev Carlgren om på DN debatt. Förhandlingen manar till att hindra skogsskövling, samt att de rika länderna ska skärpa målen för utsläpp av växthusgaser. Framför allt återupprättar Cancún-mötet förtroendet för FN. Trots detta menar en miljöexpert på DN debatt inatt att Sverige bör lämna FN-förhandlingarna.

Carlgren visar återigen på att hans kontakter, erfarenhet och kunnighet ger miljöresultat.
Läs Carlgrens pressmeddelande. Fores följde toppmötet på plats.

Etiketter: , , , , ,

3 Comments:

Blogger Razmatazuz said...

Är du på riktigt?!?!?!?! Du får det att låta som att Bolivia inte ville skriva under för att de skulle vara emot åtgärder för att stoppa temperaturökningen!

Antingen så förstår du inte, eller också låtsas du bara inte förstå. Cancún är och har under de senaste 2 veckorna varit, 10 gånger mer utvattnat än Köpenhamn och då var ändå Köpenhamn meningslöst. Ingenting går att lösa förrän någon tar USA och Kina i örat och förklarar allvaret för dessa skurkstater.

Självklart bör Sverige och EU lämna dessa fruktlösa förhandlingar och genast stoppa alla diplomatiska kontakter med USA. Man måste vara beredd att statuera exempel och stå upp för vad som är rätt.

Bolivia förtjänar enbart creds för att de visade var de stod och att de stod på framtiden, människors, djurens och naturens sida.

söndag 12 december 2010 kl. 01:15:00 CET  
Blogger Jakob Lundgren said...

Inga åtaganden om hur mycket man ska minska utsläppen med har gjorts och det är inte bestämt vem som ska komma med hur mycket klimatbistånd och när. Allt man har nedtecknat är förhoppningar. Knappast en succé för Carlgren, men däremot någonting som ger en liten gnutta hopp inför framtiden.

söndag 12 december 2010 kl. 02:30:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej! Tack för era kommentarer. Men det är ett steg framåt att man har nedtecknat förhoppningarna och bekräftat det man kom överens om i Köpenhamn. Andreas skriver att beslutet inte räcker för klimatet, men är en språngbräda för framtiden.
http://andreas.centerpartiet.net/2010/12/11/spannande-konferens-med-viktigt-resultat/

söndag 12 december 2010 kl. 11:36:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter