söndag 12 december 2010

Dumdristigt med terrorism

En sprängning i centrala Stockholm igår kväll rubriceras som terroristdåd. Förundersökningar pågår. En eller flera personer har i något syfte avsett att skrämmas och orsaka skada. Oskyldiga människor blev involverade som vittnen. Friheter inskränks.

Det är bra att imamen i Södermalmsmoskén fördömer attentatet. Detta handlar inte om islam eller religion. Om det skulle vara någon som har gjort detta i sin religions namn handlar det om fanatism och extremism, som inte är acceptabelt eller representativt för andra individer som tillhör en religion. Om det skulle vara någon som har gjort detta i islams namn förstör den individen förutsättningarna för sina barn och barnbarn, då de lättare kommer att få fördomar mot sig i såväl skola som arbetsliv. Om det skulle vara en självmordsbombare är den otroligt egoistisk genom att i egna syften inskränka så många friheter i så många olika perspektiv för andra. Trist, dumdristigt.

Statsministern tar sitt ansvar och håller presskonferens kl 12.30. Den direktsänds här.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Erik Rune said...

En möjlig tråkig konsekvens är att liberaler av fp-typ går igång på det här. Hökaktighet på två motsatta sidor trappar gärna upp en konflikt. Vore bra om den centerpartistiska liberalismen kunde hålla den folkpartistiska motsvarigheten under uppsikt framöver i denna och liknande frågor.

söndag 12 december 2010 kl. 18:00:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Erik. Jag tror inte det är något problem. Jag tycker också det är viktigt att fördöma brottet och individen och inte dra alla individer ur en grupp över en kam. mvh Helen

måndag 13 december 2010 kl. 18:48:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter