onsdag 23 mars 2011

Kamp mot hundbajs - kamp för vardagsfriheten!

Stadsmiljöborgarråd Per Ankersjö tar återigen upp kampen mot hundbajs och lösa hundar. Miljöförvaltningen ska se över dels vilka åtgärder som ska kunna vidtas, dels vilka hälsovådliga aspekter avföring i det fria kan medföra. Bra!

Hundbajs är en högaktuell fråga nu då det som gömts i snö kommer fram i tö. Men detta är en viktig fråga för vardagsfriheten. En hundägares frihet får inte inkräkta på andra människors friheter. En hundägare måste kunna sätta sig in i de problem en lös hund kan orsaka och därmed tygla sin önskan om att hunden ska få springa fritt på andra ställen än hundrastgårdar.

Bara idag har jag råkat ut för två incidenter på temat. En dam som med lös hund inte riktigt vet vart den tar vägen. Hunden kommer tillbaka och är ju spontan och springer fram till min son, som jag försöker skydda, men inte lyckas. Varpå sonen får sig en blöt slickning i ansiktet."Vad äckligt!" blev hans kommentar. Som en okänslig fars, när damen ber hunden att istället springa efter en boll. Och en kvart senare äcklas vi av hundavföring i sandlådan, som kan sprida sjukdomar när de yngre barnen leker i sanden om några veckor.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter