onsdag 31 augusti 2011

Lööf föreslagen som ny partiledare

Så har Centerpartiets valberedning presenterat förslag till ny partistyrelse. Annie Lööf föreslås bli dess ordförande tillika ny partiledare. Den process som valberedningen har genomfört har varit bred, öppen och medialt genialisk. Processen har byggt på positiv, transparent konkurrens kandidaterna emellan, något som både partiet och de enskilda kandidaterna har tjänat på.

Nu gäller det att den kommande förnyelsen av partiet tar vid i samma anda. Där delaktighet kring olika politiska förslag skapas. Där formerna är öppna och inkluderande. Att de politiska förslag som föreligger stämmans ombud att fatta beslut kring grundar sig i värderingar om individens frihet och trygghet. Att de miljölösningar som ska komma till stånd bygger på mekanismer där både människa och marknad samverkar. Att Centerpartiets sociala patos fortsätter ta plats i debatten i form av uttalanden av föreslagne vice ordförande Anders W Jonsson.

Viktigt från presskonferensen är Lööfs viljeinriktning om att partiet ska framåt och uppåt, som svar på frågan om vi ska vänsterut eller göra en högersväng. Hon sade också att om hon får förtroendet att leda partiet ska hon fortsätta med sitt resande då det ger energi och är en förutsättning för ett lyssnande ledarskap. Något som partiets representanter ute i landet troligen gillar att höra.

Bloggar gör även Magnus Andersson och Fredrick Federley.

Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter