måndag 22 augusti 2011

Lööf vill föra kraftfull miljöpolitik

Idag skriver Annie Lööf på SvD Brännpunkt om att hon vill föra en kraftfull miljöpolitik. Jag gillar hennes tydlighet med att inte ekonomisk tillväxt och klimatarbete utesluter varandra. Lööf ser snarare marknaden som en möjlighet för människor och företag att vara delaktiga i miljöarbetet. Lööf inkluderar näringslivet på ett positivt och framsynt sätt när hon skriver:

"För att skynda på klimatomställningen vill jag se ett tätare samarbete mellan staten och näringslivet. Ett miljöpolitiskt samhällskontrakt för att identifiera såväl sektoriella utsläppsmål som mål för utveckling av grön teknik och sedan definiera effektiva styrmedel för att nå dessa."

Vad gäller innovatörer inom klimatsektorn skriver Lööf att hon vill se både ett investeringsstöd och mer forskningsresurser, vilket också skulle vara jobbskapande. Givetvis ska politiken sätta upp tuffa mål, följa upp dem och skruva i systemen så att styrmedlen blir effektiva. Men de konkreta uppfinningslösningarna för miljön finns inte hos politiken, utan bland engagerade innovatörer. Syftet är att Sverige ska ta på sig ledartröjan i klimatuppgiften. Centerpartiet är och ska vara Alliansens gröna röst. Det kan vi fortsatt vara med Annie Lööf vid rodret.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter