onsdag 12 oktober 2011

Budget för stockholmarna

Idag presenteras budgeten för Stockholms stad. De fyra ledande borgarråden skriver idag gemensamt i SvD en artikel om några av de satsningar och reformer som görs. Läs den här.

Av det gröna som nämns i artikeln gillar jag att externa aktörer ska ges möjlighet att inrätta och driva parklekar. Dessutom är det väldigt roligt och en fördel för västerortsborna att Kyrkhamn ska bli naturreservat. Det är vackert och vilsamt därute och säkrar framtidens grönstråk.

Vad gäller arbetet för fler elever som når måluppfyllelse anser jag att läxhjälpen och sommarskolan är viktiga grepp. Skolbarnomsorgen har en stor potential till pedagogisk utveckling, vilket nu betonas. Dessutom är givetvis grunden till god inlärning ett pedagogiskt, målmedvetet ledarskap i förskolan, där språkutveckling, matematik och naturvetenskap fokuseras. Att öppettiderna ses över kan göra det möjligt för föräldrar att få en barnomsorg som är anpassad efter behoven. Något som underlättar vardagen för stockholmarna, vilket borgarråden skriver är en stor ambition.

Etiketter: , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter