tisdag 18 oktober 2011

Låt Ganna stanna!

En nittioettårig kvinna, vid namn Ganna, som är synskadad och dement ska idag utvisas till sitt hemland Ukraina. Det finns nu två sista utvägar att stoppa utvisningen: Att flygbolaget vägrar låta henne vara passagerare då hon riskerar att bli aggressiv på grund av sin demens eller att Migrationsverkets GD fattar beslut om att hon får stanna av synnerligen ömmande skäl.

Centerpartiets Abir Al-Sahlani är på plats på flygplatsen för att demonstrera mot utvisningen och för humanitet. Det är bra.

Detta är ett fall som får hjärtat att snörpa ihop sig och magen att knyta sig. Det är så omänskligt och ovärdigt. Lite grand som när Försäkringskassan följde regelverket så till punkt och pricka att svårt cancersjuka utförsäkrades och tvingades arbeta. Alla har vi någon äldre person runtom oss, som vi aldrig skulle kunna tänka oss att leva utan. Än mindre skicka utomlands. Detta är ett politikområde som tillhör moderaterna. Risken att denna fråga - som nu blivit politisk - överskuggar deras partistämma som äger rum i helgen är överhängande. Och att den kommer klamra sig fast i debatten ända in i kaklet är ju ett som är säkert. Hoppet står till generaldirektören.

Etiketter: ,

2 Comments:

Blogger Karpstryparn said...

Att utvisa henne kostar både tid och pengar, bättre att hon dör i Sverige istället. För hon har tydligen inte långt kvar.
Dessutom är Sveriges sjukvård ett enda stort skämt.

tisdag 18 oktober 2011 14:49:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Karpstryparn. Tack för din kommentar. Jag tycker att din attityd är kallhamrad. Jag menar att det finns ett humant skäl att inte utvisa Ganna, något som borde gå under "Synnerligen ömmande skäl". Dessutom anser jag att sjukvården är kvalitativt sett bra. Rätt vård i rätt tid. Mvh Helen

onsdag 19 oktober 2011 11:49:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter