tisdag 25 september 2012

God skolgång förebyggande mot brottslighet

Ett av Huddinges kommunalråd, Christian Ottosson, arbetar engagerat och systematiskt för trygghet och mot organiserad brottslighet i sin kommun. Han skrev på SvD.se igår om de åtgärder som måste till för att minska inflödet till de kriminella gängen. Läs artikeln här: Samarbeta mot de kriminella gängen

Brottslighet är ofta en konsekvens av arbetslöshet och utanförskap. Att arbeta för att varje individ kan försörja sig själv och känner mening är ett viktigt förebyggande arbete, något som vi i Alliansen arbetar för i alla beslut vi fattar på olika nivåer.

En av de viktigaste faktorerna för att få ett gott och värdigt liv är att lyckas i skolan och att fullfölja sina studier. Det handlar om kunskap, om självkänsla och om att ha rutiner i sitt liv. Där jobbar lärare och rektorer på i Stockholm, men givetvis finns det mycket kvar att göra för att 100 % ska nå i ett första steg gymnasiebehörighet och därefter hitta ett gymnasieprogram med rätt profil som de fullföljer. Där har vi ett fortsatt arbete att göra, där jag gärna vill vara ännu mer aktiv.

Etiketter: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter