lördag 6 juli 2013

Lööf levererade i Almedalen

Idag har jag förmånen att kunna lyssna till Centerpartiets partiledare Annie Lööf som talade i Almedalen i Visby. Lööf var i sin bästa form och höll ett retoriskt skickligt uppbyggt tal med ett viktigt centerinnehåll och många meningar som förhoppningsvis kommer leva vidare i politiken.

"Det behövs mindre av socialism och centralstyrning." "EU ska hålla tassarna från Sveriges vargpolitik." "Politik är att förstå människors problem och att hitta lösningar på dessa." "Sverigedemokraterna är rädda för att människor från andra delar av världen kommer hit. Jag är rädd för att de inte gör det." "Vi behöver ha en jobbskaparlinje."

Jobbskaparlinjen har Lööf och Centerpartiet recept på med reformerad arbetsrätt, konkurrensutsatt Arbetsförmedling och ett bättre fungerande lärlingssystem.

Lööf påpekade flera gånger att hon inte är nöjd. Fler reformer krävs. Hon poängterade också att lösningar på klimatfrågan är bland annat att åstadkomma en giftfri vardag för människor. Idag är jag extra stolt över att vara centerpartist.

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter