onsdag 10 september 2014

Fler förslag för enklare och lönsammare företagande

Annie Lööf skrev en väldigt bra debattartikel hos Driva Eget igår. Den handlar om hur Centerpartiet jobbar för att förenkla vardagen för företagare, men också att vi går till val på att sänka kostnaderna för företag, till skillnad mot vänsterpartierna som går till val på straffbeskattning av restauranger och vill ta bort den sänkta arbetsgivaravgiften på anställning av unga, som enligt Handelns Utredningsinstitut har lett till tusentals jobb för unga, något som Socialdemokraterna vill ta bort för att istället skapa traineejobb som ska förmedlas via Arbetsförmedlingen och bestå av 25 % utbildning och 75 % arbete inom tex äldreomsorg och fritidshem.

Dessutom presenterade Annie Lööf i SvD att hon nu tar initiativ till ytterligare regelförenkling och bland annat permanentar Regelrådet som en del av Tillväxtverket. Dessutom ska alla olika blanketter ersättas av en enkel e-tjänst, vilket är ett viktigt steg vad gäller att lätta på administrationsbördan för företagare.

Det är väldigt roligt att vara centerpartist just nu. Annie Lööf bedriver en makalös valrörelse med många positiva förslag och stor skicklighet i debatter. Läs gärna Aftonbladets kolumn om ett möte med Annie Lööf. Jag håller inte med om att hon någon gång skulle ha varit pinsam, men nog utstrålar hon stort självförtroende och briljans, som kommer leda Centerpartiet framåt i valet på söndag.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter