tisdag 4 november 2014

MP gör sken av att inget klimatarbete sker

Igår nämndes mitt blogginlägg om IPCC-rapporten och klimathotet i P1Morgon, vilket ju givetvis var väldigt roligt. Det var precis i slutet av programmet när journalisterna återgav olika citat från ledarsidorna som min koppling mellan blommande maskrosor och klimatförändringar.

Klimat- och miljöminister Åsa Romson skriver i Aftonbladet om rapporten och låter som om inget har gjorts i frågan när hon hävdar att Sverige ska "gå före och visa att det är möjligt att på ett positivt sätt ställa om samhället och minska utsläppen både lokalt och globalt". I och för sig nämner hon den stora framväxten av förnybar energi som tack vare Alliansen går att se, men hon glömmer nämna ökningen av miljöbilar, hur Sverige har riktigt höga mål för klimatarbetet och gått före i EU och världen, överenskommelsen om utbyggd tunnelbana och hon poängterar inte heller vikten av att snabba på utvecklingen av förnybart bränsle för flygplan. Dessutom har jag inte hört något som liknar det Sverigebygge som Alliansen presenterade i somras.

Men det är klart, Miljöpartiets poäng är ju att låta som om miljöarbetet är ett bortglömt sorgebarn. Och flygplatser är de ju generellt emot, vilket jag inte förstår då infrastruktur binder samman orter. Det måste väl vara utsläppen och bullret vi vill åt, inte flygplanen i sig.

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter