torsdag 27 november 2014

Stockholmscenterns laguppställning inför 2015

Igår var det nomineringsstämma för Stockholmscentern. En ny gruppledare valdes för kommunfullmäktigegruppen. Karin Ernlund, fd förbundsordförande för Centerstudenter och tjänsteman på landstinget blir Stockholmscenterns nya frontfigur. Ernlund är stark i miljöfrågorna. Det är ledarförmåga med integritet och tydlighet. Fullmäktigegruppen har en riktigt bra uppställning vad gäller de gröna frågorna.

Jag är tacksam över förtroendet att få fortsätta bära centerfanan i Bromma stadsdelsnämnd. Jag kommer gå ner från att vara ledamot till att bli ersättare, men är i princip gruppledare som enda centerpartist. Det känns också kul att ha fått fler stadsdelsnämndskollegor i laget, där nu Centerpartiet kommer vara representerat i alla stadsdelsnämnder.

Igår presenterade Centerpartiet budget för 2015. Där finns politik för ett hållbart och frihetligt Stockholm. Bland annat ska Exploateringsnämnden jobba för att värna stadens parker och behålla dem som just parker. Stadsbyggnadsnämnden ska börja med att inrätta naturreservat i Ålstensskogen och i stadsdelsnämnderna vill vi se ett utökat stadsmiljöanslag, istället för den nedskärning som nu vänstergänget står för. För Bromma stadsdelsnämnd innebär det minskade anslaget en miljon kronor. Det skulle räcka till många turer på gräsklipparen och ett antal slyröjningar runtom i stadsdelen.

Etiketter: , , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter