söndag 13 september 2015

Levandegör Johannesfred

Idag var det presentation av projektet "Levandegör Johannesfred"Ulfsunda slott. OpenLab har jobbat med att få fram idéer och förslag för hur området Johannesfred kan förbättras. Detta kallas idéburen stadsförbättring och var något som Centerpartiet förde in i budgeten för Stockholms stad under Alliansens styre.

Många förslag handlade om att tillgängliggöra bad, något som Centerpartiet driver. Ska man anlägga en badplats är det många krav på driften, men förvaltningen klargjorde att en solbrygga eller räddningsstege är enklare att sätta dit. Andra förslag var att ha koloniträdgårdsförening/stadsodling på Ulvsundadepån och att rusta upp lekplatserna. Någon föreslog konstgjorda öar med träd, en annan en discobadplats. Hunddagis och djursjukhus var också i prototyp. Det fanns också förslag om trafikförbättringar och hur man kan göra en pulkabacke under Huvudstabron. Flera av förslagen handlade om underhåll. Det är viktigt att sådana förslag bemöts snabbt och med återkoppling.

De fyrtio förslagen ska sammanställas till en rapport som förvaltningen kommer använda för att prioritera punkterna och sedan beta av dem ett för ett, enligt tekniska avdelningen.

Det var också roligt att höra att Ulfsunda slott har en hel del idéer om hur man kan möta brommaborna. De har redan nu after work och är en mötesplats för konferenser, såväl stora som små. Det är viktigt att komma ihåg att alla förslag inte behöver genomföras av förvaltningen, utan att föreningar och företag är starka och viktiga resurser i att skapa det som vi kallar närsamhället.

Etiketter: , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter