onsdag 25 november 2009

En Maud-kick


Jag behöver en Maud-kick då och då. För att hålla min egen energi uppe. För att bli stärkt i engagemanget och få mina värderingar bekräftade. För att få nya bilder till de argument och lösningar vi har för ett grönt, företagsamt Sverige. Direkt när hon anlände i sin thatcherblåa dräkt möttes hon av applåder och strax en stående ovation. Det var en lång och varm applåd som hon besvarade med sitt äkta leende. Talet handlade om hur vi behöver lösa ungdomsarbetslösheten. Hur Centerpartiet sitter på lösningarna: Luckra upp LAS, införa avstampsjobb, införa lärlingsplatser och trainee, stimulera ungas innovationer. Hon var stark, bestämd och engagerad. Hur vi ska försvara regeringens och Centerpartiets reformer och kämpa för nya. Vi kan göra skillnad! Åttiotusen säljare har vi i Centerpartiet runtom i landet, som strax ställer om till valrörelse.
Statssekreterare Ola Alterå berättade också om Vattenfall-affären. Där måste jag säga att Per Ankersjö har gjort mycket för att få fram motinformation som motbilder till angreppet på Maud som person. Framförallt den film han själv har gjort visar på vem som egentligen bär ansvaret för pantsättning mm. Denne person som sedan kommer med motstridiga uppgifter - VD Lars Josefsson. Ola Alterå sa att vi har Sveriges starkaste ledare och då måste vi vara beredda på att det blåser och stå starka i vinden. Då krävs just sådan motinformation och desarmering av angreppen som Ankersjö och Alterå gett.

Vi antog så några utgångspunkter inför valet 2010. Jag läste dem igår kväll och kände då att partistyrelsen lyckats riktigt bra. Partisekreterare Anders Flanking presenterade planen engagerat och positivt. Anders sa att han inte haft skygglapparna på varken under eller efter valrörelsen, utan att han och riksorganisationen dragit lärdomar. Det var viktigt att höra! Han blev avtackad av presidiet med en blombukett och orden om att förtroenderådet har just förtroende för honom, vilket är viktigt för vårt parti. Nu kör vi!

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter