onsdag 23 december 2009

Medhåll från Kvarnberget

Debatten om niqab fortsätter på Newsmill. Jag och Danielsson omnämns i en artikel av Göran Johnson som har bloggen Fredman på Kvarnberget, där han håller med om att skolor och arbetsplatser bör få upprätta klädkoder - där inte niqab ingår.

Etiketter: , ,

3 Comments:

Blogger Erik Rune said...

Är det viktigt att ha just den här debatten inför valet 2010? Eller hur ska debatten föras utan att angripa en redan utpekad grupp? Är det inte risk att det blir en muslimfråga av det? Som en gång en judefråga? En förföljelse. Jag är emot religiös fundamentalism oavsett vilken av ökenreligionerna det gäller, men offentlig debatt utspelar sig inte i ett maktneutralt vakuum.

lördag 26 december 2009 17:17:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Tack för att du läser mina inlägg, Erik. Debatten var viktig eftersom frågan var aktuell lokalt. För min del handlar det också om att visa på att Miljöpartiet och Centerpartiet har olika syn på indvidens val och möjligheter. Det handlar om att skolor måste få sätta upp regler för hur man ska gå klädd eller inte.

Jag vill inte att detta ska bli en muslimfråga, som du kallar det. En sådan debatt har ju förekommit under hösten. Där har jag också gjort motstånd, bla på Newsmill, eftersom behovet fanns. Mvh Helen.

lördag 26 december 2009 19:50:00 CET  
Blogger Erik Rune said...

Bra. Motstånd behövs. Och så läser jag gärna din blogg eftersom den är så välskriven och ärligt resonerande. Det är inte alla högerbloggare som skriver god svenska och är läsvärda.

lördag 26 december 2009 21:24:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter