lördag 16 januari 2010

Förtroende för företagare

Kursen för certifierade valarbetare i Hässelby är över. Vilket gäng! Det pass som innehöll flest nyheter för min del var Elisabeth Thand-Ringqvists som handlade om vad Centerpartiet har levererat kring företagande i Näringsdepartementet. Centerpartiet har gjort det enklare, lönsammare och billigare att driva företag på många olika sätt.

Det som blev väldigt tydligt är att Centerpartiet i förhandlingar i budgeten har prioriterat företagarfrågor som en del av jobblinjen, utöver jobbskatteavdrag osv. Men framför allt att Centerpartiet har ett förtroende för företagare. Det är ett perspektiv och ett förhållningssätt som yttrar sig i form av politiska förslag. Exempelvis i form av att revisionsplikten bör försvinna då få eller inga andra länder har den.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Niklas Starow said...

På vilka sätt har det blivit enklare, billigare och mer lönsamt att driva företag i Sverige?

Det är lätt att säga Att, svårare att säga Hur.

söndag 17 januari 2010 05:31:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Niklas! Tack för din kommentar. Följande insatser har Maud Olofsson och Näringsdepartementet genomfört: Skattelättnader för hushållstjänster, nystartsjobb, sänkta sociala avgifter för unga, egenavgifter har sänkts med 1 %,att varje ny lagstiftning ska granskas ur ett företagarperspektiv så att det inte blir krångligare, motverkan till osund konkurrens, sänkta arbetsgivaravgifter för alla med 1 % och kanske det viktigaste: Trygghetsreform för företagare.

söndag 17 januari 2010 10:28:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter