måndag 11 januari 2010

Knutsson utövade konsumentmakt för jämställdheten

Uppmärksammar att Mathias Knutsson gjort dagens gärning för jämställdheten. Bra! Han utövade dessutom konsumentmakt genom att påverka företaget i en mer jämställd riktning, då han reagerade på den norm man sände ut; att mödrarna matar barnen. Mer verkningsfullt att skriva ett brev än att sluta köpa muggen eller bli förbannad och kasta den i soporna.

Ju mer vi sväljer av könsroller, desto mer befästs de. Igår var det reportage på Sportspegeln om idrottares möjlighet att ta föräldraledigt och att göra come-back efter ledigheten, vilket flera lyckats med och därmed utgör förebilder. Men för män verkar det svårare att ta ledigt. Information, kunskap, ifrågasättande är viktigt för att se normen och kunna förändra den. Förebilder måste gå före. Jämställdhet kan vi bara få om vi jobbar tillsammans, män och kvinnor.

Etiketter:

1 Comments:

Blogger Mathias Knutsson said...

Hej Helen,

Tack för att du uppmärksammar mitt inlägg om Nûbys produktinformation. Jag blev både förvånad och irriterad när jag läste instruktionerna som präglas av en fruktansvärt otidsenlig attityd. Det blir intressant att ta del av deras svar som jag självklart kommer att publicera på min blogg.

Med vänliga hälsningar
Mathias Knutsson

tisdag 12 januari 2010 23:57:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter