torsdag 14 januari 2010

Remissmöte om landstingsprogram

Ikväll var det möte kring det landstingsprogram som ligger som förslag till distriktsstyrelserna i Stockholms län och Stockholms stad. Mötet leddes av Gustav Andersson. Det var ett väldigt bra förslag som låg med profilfrågorna som tydliga genomsyrande trådar.

Jag framförde åsikter kring färdtjänsten och färdtjänstgaranti. Den måste bara fungera. Dessutom förenklingar av riksfärdtjänsten. Detta även med anledning av ett tidigare inlägg med kommentarer som tillkommit nu.

En annan åsikt jag framförde var att det ska vara möjligt att önska en klimatneutral förlossning. I och med valmöjligheten skulle mödravårdscentralerna bli skyldiga att informera om olika smärtlindringsmetoder. Informationen i sig är bra då den ger en beredskap för och kunskap till kvinnorna, som här i Stockholm i allt högre grad får kejsarsnitt. Dessutom skulle sjukhusen bli skyldiga att tillhandahålla tex nålar osv som i alla fall min MVC uttryckte inte alltid var möjligt eller inte alltid fanns tillgängligt. Detta är inte en skuldbeläggning av de kvinnor som väljer lustgas, utan ett sätt att fokusera frågan, utveckla metoderna och att ifrågasätta om lustgas är en modern smärtlindringsmetod. Där vet andra mer än vad jag gör.

Förbifart Stockholm är bra för den regionala tillväxten och den ska vara så miljövänlig som möjligt. Dessutom vill jag ha en miljörevisor som tillsätts för att följa bygget i en öppen, transparent process som följer utvecklingen i ett miljöperspektiv. Vi måste också poängtera att förbifarten är en möjlighet för att bygga ut nya kollektivlinjer. För att underlätta för ekeröborna måste en infartsparkering byggas på Lovön eller på Ekerö.

Jag skulle också vilja se att SL hittar en lösning för Brommaplan. Idag är det en stor bussplan. Går det att bygga över den och sälja taket till entreprenörer för affärer och kontor? Vad har SL för vision kring Brommaplan då de äger marken?

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Tobias Gillberg said...

Vi hade fullt med DS möte i CUF, kunde tyvärr ej närvara. Du får berätta mer när vi ses nästa gång! =)

fredag 15 januari 2010 00:33:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Såg att ni kommit igång rejält med planeringsarbetet inför stämman. Bra! Simon Lundberg mfl får höra av sig vad de exakt behöver hjälp med i sin grupp av oss gamlingar. Kör hårt!

fredag 15 januari 2010 08:23:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter