måndag 15 februari 2010

Återvinning i tunnelbanan

Igår tyckte sonen att det var länge sedan vi åkte tunnelbana. Vi begav oss till Kronobergsparken vid Fridhemsplan och hade en trevlig eftermiddag i rutschkana, storgunga, byxaffär, på biblioteket och över latten på cafét.

Trevligt var att se att man i tunnelbanan äntligen har börjat med viss återvinning, vilket jag har efterfrågat tidigare. Tidningsåtervinning har ju funnits ett tag i Stockholm i tunnelbanan, men nu hade man även lagt till en pantbehållare. Återvinningssystem har funnits länge i till exempel Tyskland och jag har även sett mini-stationer i Finland. Detta var ett framsteg av SL. Det ska vara enkelt och roligt att vara miljövän.

Etiketter: , , ,

3 Comments:

Blogger Erik Rune said...

Fördelen med återvinning i tunnelbanan är att det inte blir skräpigt utanför kärlen. Tyvärr kan man nog inte begränsa återvinningen till T-banestationerna. Tätare tömning kanske vore en lösning?

måndag 15 februari 2010 21:21:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Erik. De ordinarie återvinningsstationerna är ju jätteviktiga. Återvinningsstationer i T-banan är ju till för just T-banan. Folk tar med sig tidningen, åker uppför rulltrappan och vet att det finns en container att slänga den i innan man går ut genom spärren och tar på sig vantarna. Jag tror säkert att de tömmer denna dagligen. Och det blir ju mindre skräpigt runt överfulla papperskorgar.

måndag 15 februari 2010 21:46:00 CET  
Blogger Erik Rune said...

Hej, Helen. När kontainrarna där jag bor är fulla hamnar nytillkommet vid sidan av. Det var det jag menade med tätare tömning som lösning på problemet. Om det funkar kan förslaget vara värt att ställa i kommunen av alliansens gröna röst.

måndag 15 februari 2010 21:58:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter