lördag 6 februari 2010

Centerpartiet satsar på de riktiga jobben

Medan Centerpartiet jobbar för de riktiga jobben och villkoren för företagen oroar sig socialdemokraterna över de statliga jobbens lokalisering. Vänstern försöker visa på någon form av splittring mellan stad och land i vårt parti. Men den finns inte. Varken socialt eller politiskt. Företagandet och miljön, de gröna företagen, värderingar för rättvisa och individuell frihet förenar oss.

Det spelar ingen roll om jag pratar med kommunstyrelsen ordförande i Gagnef, kommunalrådet i Leksand eller landstingsrådet i Stockholms län; Vi är Alliansens gröna röst. Vi jobbar ihop med alliansvännerna för de riktiga jobben, där Centerpartiet har levererat 171 åtgärder för att göra det lönsammare, enklare och roligare att vara företagare. Matvisionen från Erlandsson binder oss samman. Infrastruktursatsningar från Torstensson binder oss fysiskt samman. Klimathandlingar av Carlgren ger hopp för kommande generationer.

Vi har mycket kvar att göra. För stadsmiljön, klimatet och företagen. För utvecklingsoptimismen. För ett hållbart samhälle. För individens frihet.

Etiketter: , , ,

5 Comments:

Blogger Erik Rune said...

Hur definierar du riktiga jobb? Och hur definierar du ett oäkta jobb? Utför statsanställda oäkta eller falska jobb? Kan det finnas ett sakligt bättre ord för det du är ute efter här?

lördag 6 februari 2010 21:40:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Erik. Tack för din kommentar och din fråga. Det låter ju givetvis oförskämt att säga att vissa har riktiga jobb och andra har oäkta jobb. Jag skulle ju själv räknas in i den kvot som har ett oriktigt - och därmed låter det som oviktigt - jobb. Centerpartiet jobbar för att öka antalet jobb genom att få till en tillväxt och gynna ett nyföretagande, men också att det ska vara enklare, roligare och lönsammare att driva företag, så att man som företagare kan nyrekrytera. Vi jobbar inte för att öka statsapparaten eller spela Nya Bondespelet med de statliga jobben genom att flytta runt dem i landet. Självklart är det en viktig bit att de olika myndigheterna ligger runtomkring i landet, men det kan inte vara hela strategin för att öka antalet jobb, som jag uppfattar att Hultqvist menar i sin kritik mot Centerpartiet. De nya jobben finns i företagen. Mvh /Helen

söndag 7 februari 2010 09:03:00 CET  
Blogger Erik Rune said...

Så du har själv ett oriktigt jobb? Hur menar du då? På vilket sätt är ditt arbete oriktigt? Hur är det oäkta?

söndag 7 februari 2010 10:40:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej igen. Jag har ett jobb som politikerna har bestämt ska finansieras av offentlig sektor. Det är inte ett jobb som ger tillväxt, utan finansieras av våra gemensamma skattemedel. Politiken har ju enats om att det gemensamma ska finansiera skola, vård och omsorg, men inte skomakare, trädgårdsmästeri eller bilproduktion. Läraryrkets existens är ett jobb som är beroende av företags försäljning och produktion, dvs moms och arbetsgivaravgifter som tickar in till stat och kommun.

Med de riktiga jobben kan vi tillsätta fler viktiga jobb, som ju sjuksköterskor, läkare, renhållningsarbetare, lärare är.

söndag 7 februari 2010 16:36:00 CET  
Blogger Erik Rune said...

Tack, det var ett bra svar.

söndag 7 februari 2010 21:06:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter