söndag 23 december 2012

Idéprogrammet lockar till debatt

Debatten om förslaget till idéprogram böljar fortfarande lite grand i sociala medier och alltså även bland folk. Det verkar som om det är mer än en fluga - något som människor känner att man vill ta ställning till. Detta är bra för Centerpartiet!

Expressens ledare skriver att det är befriande att ett parti sätter ideologin i fokus, något de rubricerar med Centerns chockterapi. Man uttalar orden som Per Ankersjö har anat för länge sedan: Förnya eller försvinna. Hela Hälsinglands ledare skriver att det är uppfriskande med ett tufft förslag på idéprogram mitt bland alla kappvändare. DN konstaterat att kärnväljare överger vårt parti. Anders W Jonsson besvarar idag DN:s frågor om opinionsundersökningen och menar att problemet är kroniskt.

Men partistyrelsen har en plan! Till grund för den ligger den viktiga valanalys som Annie Lööf och en tillsatt grupp gjorde efter valet 2010. Vår partiledare har ett starkt mandat att förnya och förändra. En hel del beslut har redan fattats och är på gång att implementeras. En decentraliserad distriktsorgansisation. En ny kommunikationsplan. Snart ett nytt idéprogram, som inte får bli urvattnat, utan måste vara spännande för att locka nya väljargrupper. Läs gärna förslaget En hållbar framtid och debattera vidare.

Under tiden partistyrelsen vidtar åtgärder för att bygga ett starkt, intressant Centerpartiet med förnyad väljarbas - eftersom den gamla rent krasst håller på  att dö ut - kan jag som arbetar på lokal nivå ägna mig åt kampanj, uppmärksamma lokala miljöfrågor och att organisera spännande aktiviteter. I veckan har jag funnits på Brommaplan vid tre tillfällen med kampanjen Jagvägrarvänjamig.

Visst har jag fått mottaga häftiga reaktioner på förslaget om fri invandring. Ibland hade jag inte svar på tal och visst kändes det lite överrumplande och dumt, men jag har också fått en fråga från en som önskade läsa förslaget till idéprogram, vilket han också fick. Några har kommit med hejarop och någon har stolt berättat att hon röstar på oss redan. Min känsla är att Centerpartiet inte väjer från den diskussion som är svår, när andra kastar paj eller försöker bekräfta bilden om att klyftor i Sverige ökar. Om det funnes fri invandring skulle det också vara lättare att jobba från första dagen. Ingen skulle behöva leva gömd undan myndigheter. Flerspråkigheten skulle vara en outtömlig resurs.

Under helgerna blir det kampanjuppehåll, men det kommer snart spännande nyheter om bland annat en tävling och ett roligt arrangemang. Trevlig fjärde advent till dig som firar det och övriga får också  ha en fin söndag!

Etiketter: , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter