måndag 14 januari 2013

IKT viktig del av skolan

Ulrika Carlsson som är skolpolitisk talesperson för Centerpartiet, samt Anna-Karin Hatt som är IT-minister skriver idag läsvärt på SVT debatt om vikten av att skolorna använder datorer från första klass. Åtgärder som dessa kan, enligt skribenterna, minska kunskapsgapet mellan pojkar och flickor.

Politiken ska inte ta ställning till vilka metoder professionen ska använda, men givetvis måste politiken ge förutsättningar för lärarna att ta del av och använda verktyg och tekniker utifrån beprövad forskning. När ny tekniska lösningar utvecklas måste skolan hänga med och använda dem, eftersom IKT används på arbetsplatser där eleverna ska jobba i framtiden. Det handlar också om att spegla omvärlden som den ser ut. Lärarna behöver givetvis kompetensutveckling i IKT, som i annan didaktik, vilket de får i Stockholm.

Att varje lärare har tillgång till en egen dator var inte för några år sedan någon självklarhet, men detta är av stor vikt för att underlätta lärarnas jobb. Det förekommer också målinriktade projekt där iPad används i undervisningen.

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter