onsdag 6 mars 2013

Containrarna blir större, men måste bli fler

Igår gick att läsa i Mitti Bromma att FTI AB inte tänker ansöka om bygglov för någon av de platser som de faktiskt hittat eller som Centerpartiet i Bromma har föreslagit. Man tror inte att man kommer att få bygglov för dessa. Istället satsar man på större containrar där klagomålen varit som störst. Det är trist eftersom budgeten för staden innehåller en skrivning om att återvinningsmöjligheter ska integreras i befintliga bostadsområden.

Det är givetvis bra att FTI ställer ut större containrar på de platser där man redan har bygglov för en återvinningsstation. Det innebär alltså färre tömningar. Risken att folk ställer sopor utanför blir mindre. Men det hjälper inte dem som har långt till en återvinningsstation eller om man har svårt att promenera. Ju längre man har till en återvinningsstation, desto krångligare blir det och irritationen över att bunkra förpackningar i hemmet tenderar att bli överhängande. Soporna blir till vardagsgnissel istället för något naturligt, miljönyttigt att källsortera.

Följande står att läsa om vad jag tycker i frågan:

"Helene Törnqvist (C) som har varit engagerad i återvinningsfrågan säger att hon tycker det känns tråkigt att FTI gett upp planerna på att hitta fler platser för återvinning.
- Vi tycker fortfarande att det behövs fler, exempelvis vid Brommaplan och i Nockeby, även om det såklart är bra att behållarna blir större."

Etiketter: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter