söndag 27 oktober 2013

Skrivelse om återvinningsstationer till stadsdelsnämnden

I torsdags lade jag en skrivelse om återvinningsstationer på Bromma stadsdelsnämndsmöte. Jag är intresserad av att veta vilka platser som har utretts för att få till fler återvinningsstationer i stadsdelen. Antalet invånare ökar, men återvinningsstationerna blir desamma till antalet. Framför allt saknas det en station i södra Bromma dvs Nockeby. Det är förvånansvärt att inte stadens budget för 2014 tar ett kliv framåt vad gäller återvinningen. Givetvis är det ett stort framsteg för Centerpartiet att matavfallsinsamlingen ska införas med hjälp av optiskt insamlingssystem dvs olikfärgade påsar. Då kommer brommaborna märka att soppåsarna blir lättare. Nedan följer skrivelsen:

"Det är viktigt att det för brommaborna är tryggt och trevligt, lätt och lönsamt att återvinna förpackningar, tidningar och glas.

Centerpartiet vill på sikt se en källsortering som sker direkt i hemmet i soptunnan sk hemhämtning. I väntan på ett sådant system måste infrastrukturen med återvinningsstationer fungera. Det är ont om återvinningsstationer i södra Bromma t ex Nockeby.

 Jag skulle vilja få en redogörelse för vilka platser som har utretts för att upplåtas till nya återvinningsstationer. Dessutom önskar jag höra av staden hur man planerar för återvinning i de olika nybyggnationsområdena i Bromma.  Jag önskar också att förvaltningen i remissvar av byggärenden trycker på vikten av fungerande återvinning."

Förvaltningens svar blev att vi inte äger frågan, men kan skicka skrivelsen till Trafikkontoret för besvarande.

Etiketter: , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter