tisdag 3 december 2013

Investeraravdrag infört

Häromdagen började lagen om investeraravdrag gälla. Detta kommer gynna entreprenörskap! Det blir alltså möjligt för privatpersoner att göra avdrag vid investeringar i företag, som nya bolag eller vid nyemissioner.

Detta är ett sätt att tillgängliggöra mer riskkapital. Det är spännande att läsa om den nya formen crowdfunding, som ju skapar möjligheter underifrån - istället för uppifrån - att bidra till företagande. Istället för ett stort bidrag från ett håll kan flera insatser bidra till helheten.

Det är säkert ibland lättare att övertyga sina nära och kära om en affärsidé än att få ett lån på banken. Att ha människor runtomkring som tror på en och ens affärsidé är av stor betydelse när någon startar ett företag. Om man inte har sparat pengar, eller har någon form av avgångsvederlag eller annan ekonomisk räddningsplanka, så kan det krävas en grundplåt för att starta ett företag. Jag vet, för jag har varit i startskedet själv. Det tar tid att få snurr på försäljningen. Det tar tid innan kulorna rullar in på kontot. Först måste man förbereda jorden, sedan kan man så och skörden kommer inte förrän på hösten.

Investeraravdraget är också en signal om en tro på potentialen i företag och företagares möjlighet att skapa fler jobb. Bra Annie Lööf och Centerpartiet!

Etiketter: , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter