måndag 26 maj 2014

Valframgång för Centerpartiet.

Det preliminära valresultatet för Europaparlamentsvalet är släppt och slutgiltiga rösträkningen har påbörjats. Det ser bra ut för Centerpartiet i Bromma. Från valet 2009 har valkrets 2 dvs Bromma-Kungsholmen verkat öka 2 % till 5,6 %. I Brommas valdistrikt ser vi resultat på över 7 % på sina håll, vilket ju är mer än riksresultatet.

Det har varit en rolig valrörelse med många flygbladsutdelningar och snabba möten med väljare. Fredrick Federley har gjort otroligt mycket för att höja temperaturen bland oss valarbetare. Nu återstår att se hur det har gått för honom i hans krysskampanj och om vi i Bromma når vårt mål om antal kryss för hans del.

Det tycks bara bli ett mandat för Centerpartiet, men det viktigaste var att vi fick ökat stöd på riksplanet och här i Bromma. Som jag har sagt förut är jag övertygad om att Annie Lööf kommer att locka nya väljargrupper. Det är självklart oroande med de främlingsfientliga vindarna. Vi ser att kampanjer att vända ryggen mot tex Åkesson inte hjälper. Diskussionen mot rasism måste tas såväl i fikarum och vardagsrum som i den politiska debatten. Att visa på positiva exempel för mångfald. Det är också ett orosmoment inför höstens val att Moderaterna backar så stort, men inför höstens val är Alliansen enda sammanhållna regeringsalternativet.

Nu övergår min egen kampanj i en lite mer intensiv riksdagskampanj. Du kan redan nu hämta hem min badge på www.picbadges.com Om du vill vara med och bidra på något sätt får du gärna mejla mig helen.tornqvist@centerpartiet.se Annars ses vi på Brommaplan!

Etiketter: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter