onsdag 23 juli 2014

Reformerad arbetsrätt ger lägre trösklar

Regeringens reformarbete får viss kritik både från Företagarna och från LO, enligt en artikel i gårdagens SvD: Regeringen kritiseras för lågt reformtempo

Företag vittnar om att det behövs en uppluckrad arbetsrätt så att det blir tryggare att anställa. Det är en stor risk att anställa, både ekonomiskt och tidsmässigt. Centerpartiet vill se en reformerad arbetsrätt så det blir lägre trösklar till arbetsmarknaden för unga och nyanlända. Denna metod används redan i Danmark och kallas flexicurity. Eftersom det är lätt att anställa blir det också lätt att säga upp. Men det blir också lättare för arbetstagaren att få ett jobb eftersom rörligheten på arbetsmarknaden skulle öka.

LO, å sin sida, hävdar att regeringen går ifrån den svenska modellen med nya typer av anställningsformer. Men återigen är en mångfald av lösningar - och i detta fall anställningsformer - bra för att möta många olika behov.

Det är väl känt att Moderaterna kramar den svenska modellen med tillhörande turordningsregler. Med ett starkare Centerpartiet i riksdagen kan förutsättningarna att reformera arbetsrätten öka. Så lägg din röst på Centerpartiet och någon som eftersträvar bättre villkor för företagande och en förändrad arbetsrätt, tex Annie Lööf eller mig.

Etiketter: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter