tisdag 29 juli 2014

Reinfeldt är i gott sällskap

Häromdagen skrev Johannes Forsberg i Expressen att vår statsminister förtjänar all respekt för att han under sina år har stått upp för öppenhet och mångfald: Fredrik Reinfeldt förtjänar respekt

Jag instämmer i att Reinfeldt har stått upp för öppenheten, även om migrationsminister Billström inte har varit så tydlig förespråkare för mångfald som han nu tycks vara: Gör vägen till jobb enklare för utländska sjuksköterskor. Frågan om att validering alltför lång tid är något som bland annat vi i Arbetsmarknadsberedningen i Kommunförbundet Stockholms län har påpekat. Det är väl bättre sent än aldrig att man tar till sig kritik.

Men jag skulle vilja påstå att Reinfeldts öppenhet till stor del beror på att han är i synnerligen gott sällskap. Både Björklund och framför allt Lööf med starkt stöd av Centerpartiet i ryggen, talar ofta tydligt om öppenhet och möjligheten med migration och möten. Det spelar roll. När Reinfeldt vet att han får stöd av sina närmaste runt omkring sig kan han ta ställning och stå upp, vilket måste vara väldigt mycket svårare för Norges statsminister som ju har ett främlingsfientligt parti i koalition. Och hur det skulle gå med oppositionen i Sverige som regering är väldigt dunkelt då det största partiet vill riva upp lagen om arbetskraftsinvandring.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter