söndag 9 november 2014

Alliansen lever vidare 2018

Annie Lööf intervjuades i veckan av Dagens Nyheter om både orsakerna till Alliansens valförlust och hur hon ser på politikarbetet framåt.

Lööf ser tre orsaker till valförlusten för Alliansen:
- Vänsterpartierna lyckades sätta sin bild av verkligheten om att Sverige höll på att gå sönder.
- Alliansens framtidsberättelse kom för sent. Men när man började måla upp Sverigebygget och jobbmålet steg opinionssiffrorna.
- Alliansen kunde för sent mota Sjöstedts valfrihetsspöke i grind.

Det låter som tre vettiga förklaringar. Lööf nämner att Centerpartiet ska göra en analys över Sverigedemokraternas framgång, vilket jag har önskat tidigare här på bloggen. En sådan analys är viktig eftersom Centerpartiet jobbar målinriktat med att få med landsbygdsborna på tåget och SD verkade öka på mindre orter. Handlar det bara om att folk gillar SD:s politik eller är rösterna ett tecken på missnöje som faktiskt skulle kunna bemötas och vändas till något positivt? Jag tror det.

Det är också viktiga besked att Alliansen kommer att bestå inför valet 2018. Tillsammans är vi starkare än var och en för sig. Enkel matematik, tyckte någon på Twitter, men det är lätt att förhäva sig och bli kaxig i oppositionsläge. Samverkan är nyckeln för att komma tillbaka så att vi kan förbättra Sverige för människor, miljö och företag.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter