söndag 24 maj 2015

Utred direktbuss 117 med stopp i Beckomberga

I torsdags beslutade Bromma stadsdelsnämnd att besvara Centerpartiets skrivelse om att utreda direktbuss för 117 mellan Brommaplan och Spånga station. Genom att ha en direktbuss tex en gång i timman skulle sträckan kortas ned avsevärt tidsmässigt. Tillväxtområdet Beckomberg skulle kunna förses med ett enda stopp vid hållplats Bällstavägen. Bussen tar drygt tjugo minuter, medan det tar hälften så lång tid att färdas den nämnda sträckan. Se min skrivelse som ska vidaresändas till berörd nämnd i landstinget nedan:

"När det gäller busslinje 117 har många brommabor under vintern varit engagerade i turtätheten. Enligt rådande tidtabell går bussen som mest elva gånger i timman och bussturen tar drygt tjugo minuter. Buss 117 är en viktig tvärförbindelse mellan Brommaplan och Spånga station. Bussen passerar ett av stadsdelens stadsutvecklingsområden, Beckomberga. Människor förväntar sig turtäthet och korta färdtider.

Med en buss som går direkt, eller som stannar vid färre hållplatser, skulle bussturen kunna kortas ned. Förslagsvis skulle en eller ett par bussar i timman gå direkt mellan Brommaplan och Spånga station med få stopp, till exempel i Beckomberga.

Nämnden har inte rådighet över kollektivtrafiken och därför behöver man tillskriva berörd aktör eller nämnd för att utreda förslaget om en direktbuss mellan Brommaplan och Spånga station.

Jag yrkar att:

Förvaltningen ska tillskriva berörd nämnd med förslag om att utreda möjligheten för direktbuss - förutom stopp i Beckomberga - mellan Brommaplan och Spånga station."

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter