torsdag 15 januari 2009

Allianspolitiken blir verklighet

Äntligen börjar Alliansens politik träda i kraft och bli verklighet även då det gäller skolan! I vår kan elever söka till elitklasser, eller spetsutbildningar som de formellt heter. Oppositionen tycker inte att man ska få vara bra i något teoretiskt ämne, utan alla ska sitta med jante-lagen svävande runt sig och vara lika halvbra, eller låtsas som om alla förstår, fastän de inte gör det. För det är det som vänsterpolitiken går ut på; att alla ska ha det lika, göra lika, vara lika. Men det är en ideologi som inte tilltalar mig. Jag anser att var och en är unik och måste få utveckla sina intressen, växa med uppgiften, bli sedd på sin nivå. Det är rättvisa! Då kan varje individ bli stark och då blir också gruppen/samhället starkt.

Etiketter: , ,

3 Comments:

Blogger Skuncke said...

Skönt att alla samhällets resurser omfördelas i Alliansens värld. Är det inte kriminella kosovoalbanersom ska ha del av kakan så är det blivande hjärnkirurger och raketforskare från Analfabetien. Kära lilla barn, det är väl ingen som på fullt allvar trodde att jordens alla bidragsnomader sökte sig till Sverige för utbildning och arbete. I fablernas värld kanske men inte i den verklighet vi väljare lever i. Stackars er...hur ska det gå för er i det nya Sverige...man undrar.

torsdag 15 januari 2009 23:40:00 CET  
Blogger Blondinbollen said...

Som skolpolitiker anser jag att alla ska ha likvärdiga möjligheter att få lyckas i skolan. Den möjlighet ger ju knappast ni borgare våra barn. Större klasser, nedskärningar både av lärare och fritidsledare är ett faktum efter ni tog över.

Kasta inte sten i glashus... snälla!

fredag 16 januari 2009 10:22:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Tack för era kommentarer, Skuncke och Blondinbollen. Ang Skunckes kommentar, tolkat utifrån ett skolperspektiv håller jag med om att alla barn i behov av särskilt stöd har rättighet till det. Centerpartiet vill också individanpassa undervisningen i högre grad. Vilka konkreta förslag mer än främlingsfientligt gnäll ser du som i högre grad skulle gynna måluppfyllelsen? Blondinbollen: Behörigheten och kvaliteten har med Alliansen ökat, åtminstone i Stockholm.Trevlig fredag!

fredag 16 januari 2009 10:29:00 CET  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter